Huawei storage: een aantrekkelijk alternatief in de markt?

Bedrijven maken gebruik van steeds meer data wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. In de huidige markt moeten bedrijven sneller, wendbaarder en innovatiever zijn om hun positie te handhaven of te verbeteren. Digitale transformatie is hierin een key succes factor en dan ook een hot-item op de agenda bij talloze bedrijven. Het is de taak van IT om hierin optimaal te ondersteunen; er moeten dan ook geen belemmeringen zijn wanneer het op IT aankomt. Storage is hierin een belangrijke factor. Huawei is in Nederland een relatief nieuwe speler in de markt op het gebied van storage. In dit blog nemen we hun storage portfolio onder de loep.

 

Waarom is goede storage zo belangrijk?

Data is een gouden asset voor veel bedrijven, omdat uit data waardevolle informatie kan worden gewonnen. Met deze data en informatie kunnen door slimme applicaties bijvoorbeeld simulaties uitgevoerd worden over wat de impact op de bedrijfsvoering is bij externe factoren of een wijziging in de strategie. Het raadplegen, bewerken en verrijken van data is een behoorlijk intensief proces wat hoge eisen stelt aan de storage omgeving. Cruciaal is dat deze storage omgeving altijd snel en toegankelijk moet zijn.

 

Er zijn situaties waarin je niet wil wachten op je storage omgeving. Neem nu recent (in januari dit jaar) de ‘Wie is de mol?- app’ die op het moment suprême uit de lucht viel tijdens de eerste tv-uitzending met een klachtenregen tot gevolg. In de B2B tak kan een belemmering in de bereikbaarheid naar je webportaal zomaar een overstap naar de concurrentie betekenen.

 

Een andere manier van werken die deze belemmeringen wegneemt, zowel op het gebied van het datacenter of de transformatie naar een nieuw digitaal proces, kan gevonden worden in Flash storage. Huawei heeft hierin een sterk productenportfolio met een interessante prijs- / kwaliteitverhouding.

 

Huawei OceanStor Dorado all-flash storage

Huawei heeft met de lancering van de OceanStor Dorado een all-flash storage serie gelanceerd met de snelste responstijd en betrouwbaarheid ter wereld. Er zijn dan ook veel grote spelers die met deze apparatuur werken, waaronder 100 grote financiële instellingen; waarvan 7 van de top 20 banken ter wereld.

De architectuur is gebouwd rond NVMe met slimme Solid State Drives controller chips, een krachtige multi-protocol verwerkings-chip en een intelligent BMC management chip. Samen zorgt dit voor een sterk platform en een 3x krachtigere performance.

 

Wat vinden we onder de motorkap?

De data staat op SSD’s, waardoor de performance en stabiliteit van de drives van kritisch belang is. De control unit is verantwoordelijk voor het schrijven en lezen van de data. De Flash Translation Layer (FTL) wordt gebruikt om de verbanden tussen de gebruikte LBA (Logical block addressing) en de fysieke SSD op te slaan.

Het geheim achter de snelle storage van Huawei is de innovatieve SSD controller chip voor het acceleren van het schrijven en lezen van data. Het FTL algoritme is verplaatst van de software laag naar de controller chip, zodat alles wat gelezen en geschreven moet worden nu door de chip wordt uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het aantal interacties met de software aanzienlijk wordt verlaagd en dus de latentie van de I/O-respons sterk is geoptimaliseerd.

 

Hoe dit werkt? Hiervan is een simpel voorbeeld te vinden als we kijken naar oude computers. Een oude computer met Windows 95 moet veel code inlezen wanneer deze wordt aangezet, wat ongeveer zo’n 2 á 3 minuten duurt. Wanneer er wordt gewisseld naar Windows 10 beschikt de computer over een stuk krachtigere CPU om codes in te laden. Je kan dan ook direct je computer gebruiken zodra je deze aanzet.

Huawei heeft de performance van haar flash storage uitgebreid getest; de latency van de SSD’s is zeer laag en aanzienlijk beter dan bij andere leveranciers. Zo zijn de prestaties dan ook beter dan flash storage oplossingen van andere leveranciers.

Om end-to-end acceleratie te bereiken heeft Huawei Flash-Link technologie ontwikkeld. Dit is gemaakt op basis van de combinatie van de SSD’s en de storage controller, de NVMe architectuur en een OS wat speciaal voor flash is ontworpen. De storage van de Dorado serie van Huawei kan dan ook drie keer hogere prestatie leveren en heeft krachtige functies zoals deduplicatie, compressie en snapshot technologie. Deze functies kunnen worden gebruikt en tegelijkertijd wordt de 0,5 ms latency behouden, zodat piekbelastingen en performance problemen worden voorkomen.

 

Het belang van innovatie

Om mee te kunnen in de steeds hogere eisen waar de markt om vraagt, is innovatie erg belangrijk. Dit staat dan ook hoog in het vaandel van Huawei. Naast de eerder genoemde betrouwbaarheid en hoge performance zijn ook zaken als energieverbruik en TCO van belang. Bij Huawei zie je deze aspecten terugkomen tot in het kleinste detail.

 

Als we bijvoorbeeld kijken naar de SSD chip waarover de OceanStor Dorado’s serie beschikt; deze wordt door Huawei zelf ontwikkeld en heeft een controller chip die speciaal gemaakt is voor flash media. Deze multi-protocol intelligente controller chip vereenvoudigt en optimaliseert protocollen om het lezen en schrijven van gegevens te versnellen.

 

De intelligente BMC-managementchip van OceanStor Dorado versnelt foutlocatie, implementeert failover in seconden en blinkt uit in energiebesparing, waardoor gebruikers IT-apparaten kunnen leasen om kosten te besparen en nieuwe zakelijke kansen te verkennen.

 

Het onderzoeken waard

HuaweiFlash is tegenwoordig zeer betaalbaar geworden en heeft inmiddels een lagere TCO dan storage oplossingen op basis van een spinning hard disk. Door middel van de ingebouwde compressie en deduplicatie kan de OceanStor Dorado V3 de OPEX kosten reduceren met maar liefst 75%. Hoewel Huawei nog een relatief nieuwe speler is tussen het gebruikelijke aanbod van HP, Dell en Cisco zijn de producten van Huawei zeker het onderzoeken waard. De resultaten spreken in ieder geval voor zich.

 

Meer weten over Huawei en nieuwsgierig naar de storage producten die ze aanbieden?

Bekijk dan onze productpagina en neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

 

Lees ook:

 

Ontvang de laatste Rhodix updates

Blijf op de hoogte van de laatste IT trends en ontwikkelingen met onze maandelijkse nieuwsbrief

Suzanne van Os - Marketing Manager
Suzanne is vanaf april 2018 actief bij Rhodix en als marketing manager verantwoordelijk voor de gehele marketing en communicatie. Nog als relatieve newbie in IT-land onderzoekt ze graag diverse trending IT onderwerpen en prangende IT vraagstukken in de markt.